Lakse Betancur moet Tour mogelijk missen

Carlos Betancur is terecht.  De wielrenner bevindt zich nog in zijn geboorteland Colombia, terwijl was afgesproken dat hij een week geleden terug zou keren naar Frankrijk. Daardoor ontbreken nu enkele noodzakelijke documenten, waardoor hij mogelijk de Tour de France moet missen.

"Vandaag is het erg onzeker dat Carlos deelneemt aan de Tour de France", vertelde ploegleider Vincent Lavenu aan het Franse persbureau AFP. "Het is nodig dat hij direct terugkeert uit Colombia om de nodige documenten in orde te brengen. Aangezien de Tour van start gaat in Engeland, is een visum vereist"

De coureur van AG2R zou op 3 juni in Frankrijk landen om zich voor te bereiden op de Ronde van Zwitserland, maar bleef zonder zich af te melden langer in Colombia.Toen zijn ploeg hem opbelde, vertelde Betancur dat hij moe was.

"Hij heeft een ongelooflijk talent, maar helaas is hij moeilijk handelbaar", zo sprak Lavenu kritisch. "Ik ben ervan overtuigd dat hij de kwaliteiten heeft om een grote ronde te winnen, maar het wordt zo wel ingewikkeld."

Betancur won dit jaar in maart twee etappes en het eindklassement In Parijs-Nice. Vorig jaar won hij ook de witte trui voor beste jongere in de Giro d'Italia.