Jett Rebel was 'doodnerveus' eerste keer Pinkpop

Jett Rebel was erg zenuwachtig voor zijn allereerste show op Pinkpop. "Ik kon niet slapen vannacht, ik was super onrustig en ik dacht dat ik het niet kon", zei de zanger, die maandag het 3FM Stage opende, na zijn optreden tegen Novum Nieuws.

"Ik denk altijd: ik kan niet zingen vandaag, ik kan niet dit, ik kan niet dat. M'n haar zit niet goed, m'n lippenstift is uitgelopen. Dan ben je jezelf een beetje kapot aan het maken", vervolgde Rebel. De nerveuze gevoelens verdwenen echter toen de zanger het podium betrad. "Het moment dat je het podium opstapt en je gewoon het publiek ziet, die Pinkpop-crowd, de mensen met mutsjes, dat is gewoon indrukwekkend."

Dat de zanger zich onterecht zorgen maakte over zijn optreden, blijkt ook uit de reacties vanuit het publiek. De 23-jarige Rebel, die eigenlijk Jelte Tuinstra heet, wist het publiek erg te enthousiasmeren met liedjes als Louise, Tonight en On Top of the World. "Toch fijn als je naderhand meer het gevoel hebt dat het lekker was om te doen dan dat het heel hard werken of heel spannend was."

Het optreden was voor Rebel extra speciaal omdat de legendarische bassist Larry Graham, die bekend werd door Sly and the Family Stone, met hem optrad. "Ik heb me dat nog steeds niet helemaal gerealiseerd", blikte de zanger terug op optreden met een van zijn idolen. "Ik denk dat dat gaat komen als ik thuiskom en Grand Central Station aanzet en mezelf dan ga vertellen dat dat dezelfde persoon is als die bij mij op het podium heeft gestaan."

Ook Kodaline wist het publiek op het 3FM Stage haarfijn te bespelen. De Ieren, die vorig jaar ook al op Pinkpop optraden, lieten zien waarom ze ook dit jaar op het festival stonden. Hits als High Hopes en Love Like This werden luidkeels meegezongen.

Stromae, die daarna op dat podium stond, zorgde met zijn optreden voor een ware chaos in het publiek. De Belgische zanger was zo populair dat hevig werd gedrongen om een plekje in het publiek te bemachtigen. Festivalgangers leken het meer dan waard te vinden om opgekropt te kijken naar de muzikant. Hits als Formidable en Papaoutai liet het overvolle veld dansen en springen.

Liefhebbers van harde gitaarmuziek komen maandag zeker aan hun trekken. Op de laatste Pinkpop-dag, die wordt afgesloten door Metallica, staan ook acts als Mastodon en Rob Zombie op het hoofdpodium. Hoewel de hitte zich niet per se leende voor moshpits en gespring, reageerden festivalgangers enthousiast op het snoeiharde geluid.