Warmte en onweersbuien geen probleem voor Pinkpop

Festival Pinkpop in Landgraaf voorloopt tot nu toe voorspoedig. Dat heeft een woordvoerder laten weten. Het gebied waar het driedaagse evenement wordt gehouden, werd zondagochtend getroffen door een zware regen- en onweersbui. Het KNMI had zelfs code geel voor gevaarlijk weer afgegeven voor Limburg, maar het festivalterrein heeft de buien goed doorstaan.

"Het was verschrikkelijk. De bui heeft tien minuten tot een kwartier geduurd. Er is hagel gevallen, er waren rukwinden en een harde bliksem", zegt de woordvoerder. "Daarnaast is er ook een flinke bak water naar beneden gekomen. Maar het terrein is goed gedraineerd dus we verwachten geen al te grote modderpoel."

Het festivalterrein was tijdens de stormachtige bui nog gesloten. "Er stonden ook nog geen mensen voor de poort. Iedereen heeft de regen waarschijnlijk op de camping of elders afgewacht", aldus de zegsman. Hij meldde dat de lucht rond 10.30 uur alweer begon op te klaren. "Als ik naar het zuiden kijk, wordt het alweer licht."

Schade heeft de onweersbui niet veroorzaakt. "Alles staat nog. We gaan natuurlijk alle tenten en podia nog wel een keer controleren, maar dat doen we eigenlijk continu. Zo staat het in ons draaiboek."

Pinkpop heeft ook het warme weer van zaterdag goed doorstaan. Volgens de woordvoerder was het 'relaxter dan ooit'. "Er is gretig gebruik gemaakt van de extra waterpunten die we hebben opgesteld. De EHBO heeft het niet drukker gehad dan voorgaande jaren. Er waren wat mensen met verstuikte voeten, maar dat is heel normaal als er 70 duizend mensen bij elkaar komen. De warmte heeft in ieder geval niet voor extra drukte gezorgd."