Pinkpop speelt in op zomerweer

Met extra waterpunten en veel zonnebrandcrème speelt Pinkpop in op de voorspelde hitte in het pinksterweekend. Festivalgangers mogen zelf alleen tubes zonnebrandcrème meenemen, maar op het terrein is volgens de organisatie genoeg te krijgen.

In het weekend kan het kwik stijgen tot 30 graden, daardoor veel drinken en goed insmeren belangrijk is voor de feestvierders. Daarom wordt gratis water uitgedeeld.

Flessen zonnebrandcrème zijn om veiligheidsredenen verboden. Volgens de organisatie kan het gooien van de flessen leiden tot gevaarlijke situaties.

De organisatie zet geen extra tenten neer voor meer schaduwplekken, aldus een woordvoerder vrijdag. "Mensen die uit de zon willen staan, hebben daar ruimte voor. Helaas heb je dan niet de beste plek op het podium."

KWF Kankerbestrijding roept mensen op zich elke twee uur in te smeren. "Als je veel zweet verlies je een deel van je bescherming", aldus een woordvoerder. "Vaak insmeren voorkomt dat. Welke factor je dan gebruikt maakt niet uit." Festivalgangers moeten niet de hele tijd in de zon staan. "Af en toe een tent induiken is goed voor je."

De 45e editie van Pinkpop begint zaterdag, met The Rolling Stones als hoofdact. Er worden meer dan 65 duizend bezoekers verwacht in Landgraaf.