[RG] Sharapova ten koste van Bouchard naar eindstrijd

Maria Sharapova heeft voor het derde jaar op rij de finale van Roland Garros bereikt. De Russische tennisster, als zevende geplaatst, was donderdag met 4-6, 7-5 en 6-2 te sterk voor de Canadese Eugenie Bouchard (18). Sharapova pakte in 2012 haar enige titel in Parijs. Vorig jaar verloor ze in de finale van Serena Williams.

Sharapova had weinig voordeel van het feit dat Bouchard nog nooit zo ver kwam bij een grandslamtoernooi. De Canadese brak haar tegenstandster in de derde game. Sharapova kwam echter terug en trok de stand bij 4-4 gelijk om direct haar opslag weer in te leveren. Bouchard serveerde de set daarna uit.

Vroeg in de tweede set nam Sharapova een break voorsprong. Bouchard pakte die break terug, maar liep vervolgens tegen nog een break aan. De Russische mocht vervolgens op 5-4 voor de set serveren, maar de Canadese greep haar laatste strohalm. Op 6-5 was ze echter niet bij machte om breakpunten van Sharapova, twee jaar geleden winnares in Parijs, te weerstaan.

In de derde set liep Sharapova uit naar 3-1 en vervolgens naar 5-2. Bouchard moest bij die stand serveren om in de wedstrijd te blijven, maar dat lukte niet.

In de eindstrijd neemt Sharapova het zaterdag op tegen Simona Halep (4) of Andrea Petkovic (28). De Roemeense en de Duitse nemen het donderdagavond nog tegen elkaar op op het Court Philippe Chatrier.