Brad Pitt reageert op aanval 'treiterjournalist'

Brad Pitt heeft voor het eerst gereageerd op de aanval van de Oekraïense journalist Vitalii Sediuk. De acteur, die woensdag op de rode loper werd belaagd door de man, laat aan het Amerikaanse tijdschrift People weten dat 'de gek zijn gezicht in zijn kruis wilde duwen'.

"Ik was handtekeningen aan het uitdelen toen ik in mijn ooghoek een man over de hekken zag springen", vertelt Pitt. Toen de journalist, die bekend staat om zijn opdringerige benadering van sterren, hem greep en zijn hoofd in het kruis van de acteur probeerde te duwen, deelde Pitt twee klappen uit. "Niet heel hard, maar genoeg om zijn aandacht te trekken, want hij liet me los."

Hoewel de 50-jarige acteur tikken uitdeelde, vond hij het voor zichzelf niet erg dat Sediuk hem aanvloog. "Als hij zo doorgaat dan verpest hij het voor fans die de hele nacht hebben gewacht op een handtekening of een selfie", legt Pitt uit.

Sediuk, die naar aanleiding van het incident werd aangeklaagd voor mishandeling, werd direct gearresteerd en kreeg onder meer een taakstraf. De journalist valt geregeld sterren lastig. Zo kroop hij tijdens het filmfestival in Cannes onder de jurk van actrice America Ferrera. Dat vond Pitt niet kunnen. "Als hij nog een keer onder de jurk van een vrouw kruipt, kan hij klappen verwachten."