[WK Hockey] Australiërs met speels gemak langs Spanje

De Australische mannen hebben maandagmiddag ook hun tweede groepswedstrijd op het WK gewonnen. Na de 4-0 overwinning op Maleisië wonnen de Aussies met 3-0 van Spanje, dat afgelopen zaterdag met 1-1 gelijkspeelde tegen Engeland.

Australië kwam razendsnel uit de startblokken. Al in de tweede minuut opende Timothy Deavin (foto) de score, nadat hij in de cirkel werd aangespeeld en de Spaanse verdediging hem alle tijd gaf om de bal aan te nemen en met een backhand binnen te schieten.

Daarna ging de wereldkampioen van 2010 meteen op zoek naar de volgende treffer. Al snel creëerde Australië meerdere kansen, maar er moest een strafbal aan te pas komen om de voorsprong te vergroten. Aanvoerder Mark Knowles faalde oog in oog met de Spaanse goalie Quico Cortés niet en schoot zijn ploeg na elf minuten naar een comfortabele voorsprong: 2-0.

Niet lang daarna kreeg Australië weer een strafbal. Het was de ultieme kans om al voor rust alle Spaanse hoop aan diggelen te schieten, maar dit keer scoorde Knowles niet. Hij raakte de lat, waardoor de tussenstand vooralsnog 2-0 bleef staan. Op slag van rust viel de derde treffer alsnog. Australië versierde een strafcorner en Kieran Govers  schoot raak: 3-0.

In de tweede helft liet Spanje aanvallend iets meer van zich zien dan in de eerste helft. Na twee gemiste strafcorners namen de Spanjaarden na 50 minuten opnieuw een korte hoekslag, maar de inzet van Gabriel Dabanch verdween naast het doel.

Omdat het Spaanse doelpunt uitbleef en de spanning in de wedstrijd niet meer terugkwam, was de tweede helft voor de Nederlandse toeschouwers een stuk minder aantrekkelijk dan de eerste helft. Ook Australië slaagde er na rust niet meer in de kansen om te zetten in doelpunten, waardoor er uiteindelijk 3-0 op het scorebord bleef staan.