Haase niet naar Rosmalen, wildcard Krajicek en De Bakker

Robin Haase doet niet mee aan het ATP-toernooi in Rosmalen. De Hagenaar heeft zich niet ingeschreven voor het grastoernooi. Het toernooi heeft plaats van 15 tot en met 21 juni. Igor Sijsling zal wel deelnemen. 

"Robin wil dit jaar graag wat vroeger naar Londen afreizen om zich beter voor te kunnen bereiden op Wimbledon", aldus toernooidirecteur Marcel Hunze. "Ik wens hem het allerbeste toe en zal de eerste zijn die hem feliciteert als hij het goed doet op Wimbledon."

Haase zorgde vorig jaar op het grastoernooi voor een opvallend incident. De Hagenaar ergerde zich aan geluidsoverlast en uitte dat door luidkeels "zet die muziek uit!" te schreeuwen. "Dat heeft er niets mee te maken dat hij nu niet speelt", aldus Hunze.

Naast Sijsling zullen Thiemo de Bakker en Michaëlla Krajicek in actie komen in Rosmalen. De bakker en Krajicek hebben een wildcard voor het toernooi gekregen. Hierdoor zijn drie Nederlanders verzekerd van deelname in Rosmalen. Kiki Bertens, die hoger gerankt is dan Krajicek, staat vooralsnog nog niet op de deelnemerslijst. 

"Michaëlla heeft meteen aangegeven dat zij liever in Rosmalen wilde spelen dan de kwalificaties van Wimbledon", aldus Hunze. "Bovendien is zij een oud-winnares van het toernooi. De andere speelsters wisten nog niet precies wat zij wilden en daarom heeft Krajicek de wildcard gekregen."

Hunze heeft voor het mannentoernooi als het vrouwentoernooi nog twee wildcards over. Deze zullen vlak voor het begin van het toernooi worden ingevuld. De toppers die in Rosmalen zullen verschijnen zijn: David Ferrer (ATP-5), Simona Halep (WTA-5), Dominika Cibulková (WTA-10) en Eugenie Bouchard (WTA-18).