Verband tussen zelfmoord en dood 3-jarig jongetje

Een 30-jarige Nederlandse automobilist die vorige week in het Belgische Diepenbeek zelfmoord pleegde na een achtervolging door de politie, werd verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 3-jarig jongetje in het Limburgse Vaals. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Maastricht dinsdag na berichtgeving van de nieuwssite Dichtbij.nl.

De 29-jarige moeder van het kind zit in de Duitse stad Aken in de cel. De Nederlandse justitie heeft om haar uitlevering gevraagd, maar wil verder geen mededelingen doen over de achtergronden van de zaak.

Het stel bracht het zielloze lichaam van het jongetje ongeveer anderhalve week geleden naar een Duits ziekenhuis met de verklaring dat hij van de trap was gevallen, aldus de nieuwssite. Maar al snel bleek dat de verwondingen niet overeenkwamen met dat verhaal.

De man pleegde zelfmoord toen de politie hem klem reed in België. Tijdens de achtervolging die daaraan voorafging loste hij diverse schoten op de politie.

"We overleggen nu met onze collega's in Duitsland over wie het onderzoek verder oppakt", aldus de woordvoerder. "Daarbij kijken we naar wat het beste is voor de zaak."