Duarte: "Meteen in Camp Nou tegen Barcelona"

Ajax kan zondag kampioen worden op bezoek bij Heracles Almelo. Helemaal speciaal is dat duel voor Lerin Duarte, die tegen zijn oude club speelt. Duarte speelde dit seizoen de eerste vijf competitiewedstrijden nog voor Heracles Almelo alvorens hij de overstap maakte naar Ajax.

Met zijn huidige club kan hij zondag kampioen worden. "Ik hoop op een mooie wedstrijd zondag, met twee ploegen die allebei voor de winst zullen gaan", zegt Duarte op de clubwebsite van Ajax. "Wij hebben nog één punt nodig voor de titel, maar Heracles heeft ook nog één punt nodig voor lijfsbehoud."

Volgens Duarte zit een salonremise er niet in. "Ik heb nog wel wat contact gehad met enkele spelers van Heracles zoals Milano Koenders, Kwame Quansah en Jason Davidson. Maar vooraf gaan we natuurlijk, net als Heracles, voor de drie punten. Ik verheug me sowieso op de wedstrijd, het liefst in de basis, maar het zou fijn zijn als ik in ieder geval wat minuten kan maken."

Zijn eerste seizoen als Ajacied was wisselvallig. Mede door blessureleed kwam hij nog niet veel in actie. Toch maakte hij ook genoeg mooie dingen mee. "Mijn debuut, meteen in Camp Nou tegen FC Barcelona. Om zo’n belangrijke wedstrijd te spelen voor 80.000 toeschouwers was erg mooi om mee te maken."

"Mijn doel is om fit te blijven, dat is belangrijk", kijkt Duarte uit naar volgend seizoen. "Goed in vorm komen, honderd procent fit, keihard trainen en dan voor die basisplaats gaan. Ik wil echt belangrijk voor het team gaan worden."