Ajax wil in Almelo revanche voor bekerblamage

Ajax hoopt zondag het debacle in de bekerfinale enigszins goed te maken. Als de Amsterdammers een punt pakken tegen Heracles Almelo zijn ze zeker van de landstitel. "Natuurlijk is het een smet dat we de beker niet hebben gewonnen", zei trainer Frank de Boer vrijdag op een persconferentie. "Aan de andere kant: het kampioenschap is veruit het belangrijkst."

Volgens De Boer kan Heracles niet dezelfde stunt uithalen als PEC Zwolle, dat Ajax in de Kuip met 5-1 vernederde. Daarvoor moet Ajax wel met de juiste instelling spelen. "Mentaliteit wint van kwaliteit als kwaliteit geen mentaliteit heeft. Afgelopen zondag waren we niet alert genoeg."

Heracles moet zondag een flink aantal spelers missen vanwege blessures en schorsingen. Voor De Boer geen reden om achterover te leunen. "Ook hun vervangers zijn volwaardige eredivisiespelers. Bovendien is het voor nieuwe spelers altijd een kans om je te laten zien."

De Amsterdammers moeten het doen zonder de geblesseerde verdediger Niklas Moisander. "Veel spelers krijgen de kans om revanche te nemen voor afgelopen zondag", liet De Boer weten. De coach overweegt wel om Christian Poulsen een kans te geven. De Deense middenvelder stond tegen Zwolle niet in de basis.

De spelers van Ajax zullen zaterdag weinig meekrijgen van Koningsdag. De selectie vertrekt een dag eerder dan normaal richting Almelo om zich daar in alle rust voor te bereiden op de mogelijke kampioenswedstrijd.