Tjallingii: "Ik wil Roubaix winnen"

Wielrenner Maarten Tjallingii is duidelijk over zijn ambities voor Parijs-Roubaix, komende zondag: "Ik wil die steen vasthouden en om dat te doen zal ik moeten winnen", aldus de Arnhemmer. In 2011 werd hij al eens derde tijdens de Hel van het Noorden, maar hij wil er alles aan doen om dat te verbeteren.

"Als ik aan Parijs-Roubaix denk, denk ik aan een fantastische sfeer, een schitterende aankomst, grote mensenmassa's en natuurlijk heel veel kasseien", spreekt de 36-jarige veteraan van Belkin tegen Cycling Online. Hij is zich er echter wel van bewust dat hij niet de kopman van de ploeg is.

"Sep Vanmarcke is natuurlijk onze kopman, hij moet beschermd worden. Dat betekent echter ook dat iedereen vooral naar hem zal kijken, en niet naar mij. Dat is hoe ik in 2011 het podium haalde en ik hoop dat dat zondag weer kan gebeuren. Hopelijk kan ik het iets langer volhouden dan tijdens Milaan-San Remo, toen ik tot negen kilometer voor de finish in winnende positie lag. 'Roubaix' past wel beter bij me en met mijn huidige vorm heb ik er alle vertrouwen in", besluit Tjallingii.