Wes Craven regisseert de 'Scream'-pilot; castdetails bekend

De filmserie mag dan met het niet al te succesvolle vierde deel een voorlopig einde hebben gekregeven; Wes Craven is nog helemaal niet klaar met Scream. Hij zal de regisseur zijn van de pilot voor een tv-serie gebaseerd op het slasherconcept.

Net zoals in de films zullen de regels van slasherfilms een grote rol spelen in het verloop. De serie begint met een YouTube-video die viraal gaat, wat leidt tot een moord en een groep teenagers die in de geschiedenis van hun stadje duiken. De pilot moet nog gecast worden, maar dit zijn de rollen die de producers binnenkort hopen in te vullen:

Harper Duval: een 16-jarige schoonheid die iets te introvert en intellectueel is om hoog op de sociale ladder te staan, maar desalniettemin wordt opgenomen door de populaire kids. Ze voelt zich schuldig dat ze zich een beetje heeft afgewend van voormalige BFF Audrey, maar ze heeft in ieder geval een Gilmore Girls-achtige relatie met haar moeder Maggie om haar geestelijk gezond te houden.

Audrey Jesen: Harpers voormalige BFF. Ze wordt beschreven als een bischierige dochter van een Lutheraanse pastoor die er meer opmerkelijk dan mooi uitziet. Deze 'artsy loner' droomt ervan een filmmaker te zijn en heeft een innige band met technisch genie Noah.

Noah Foster is Audreys vertrouweling. Hij is creatief, briljant en tech-savvy genoeg om de nieuwe Steve Jobs te zijn. Gelukkig voor hem heeft hij een prima gevoel voor humor dat hem helpt zich staande te houden op school. Daarnaast heeft Noah een encyclopedische kennis van boeken, films, tv, apps, et cetera.

Margaret "Maggie" Duval: Harpers moeder, ergens vroeg in de veertig, is de lijkschouwer van het stadje en een volwassen wetenschapsgeek die zich minder mooi voordoet dan ze is. Ze probeert het goed te maken dat Harpers vader hun verlaten heeft. Daarnaast heeft ze een duister geheim uit haar verleden.

Scream

Kennis van films is er in deze personages in ieder geval voldoende om het concept van Scream te ondersteunen. De vraag is in hoeverre de serie zich wil aansluiten bij de films, door middel van een cameo van Neve Campbell of Courteney Cox, of dat de serie slechts het concept overneemt en verder doet alsof de films nooit bestaan hebben. De serie zou vanaf deze zomer te zien moeten zijn.