Van der Hart laat Ajax wachten

Mickey van der Hart heeft Ajax om bedenktijd gevraagd voordat de doelman een beslissing maakt over zijn toekomst. Ajax hoopt Van der Hart spoedig langer vast te leggen. Het huidige contract van de sluitpost loopt medio 2015 af in Amsterdam. Door de concurrentiestrijd twijfelt Van der Hart nog of hij een langer verblijf bij Ajax ziet zitten. 

Van der Hart is de derde keus voor trainer Frank de Boer. Jasper Cillessen en Kenneth Vermeer kregen dit seizoen de voorkeur in de hoofdmacht. Om die reden is hij dit seizoen voornamelijk onder de lat te vinden bij Jong Ajax. De enige wedstrijd voor het eerste elftal die hij dit seizoen speelde was in de KNVB beker tegen de amateurs van ASWH. Daarin kreeg hij één tegendoelpunt te verwerken (4-1).

Directeur voetbalzaken Marc Overmars maakt via de officiële kanalen kenbaar dat de contractverlenging van Van der Hart in de ijskast is gezet. "Mickey wil de situatie rond onze keepers afwachten en daar hebben we begrip voor", aldus de oud-profvoetballer.

Cillessen en Vermeer zijn allebei in beeld bij het Nederlands elftal om op het WK voetbal onder de lat te staan. Waar eerstgenoemde door zijn goede prestaties in beeld zou zijn bij diverse buitenlandse (top)clubs, zou Vermeer juist naar een transfer uitkijken omdat hij geen extra seizoen achter Cillessen wil plaatsnemen.

De 19-jarige Van der Hart maakt met de aanwezigheid van het tweetal geen kans op een vaste stek in Ajax 1. Sterker nog, het talent wacht nog op zijn competitiedebuut voor de regerend landskampioen. Via zijn optredens bij Jong Ajax verdiende hij wel een plekje bij Jong Oranje. Ook daar wacht hij nog op zijn eerste speelminuten.