Alonso: "Missen topsnelheid en tractie"

Ferrari-coureur Fernando Alonso kan onmogelijk tevreden zijn over de start van het seizoen 2014. Vooraf waren de verwachtingen hooggespannen, maar tot nu toe zijn door hem slechts twee vierde plaatsen en een zevende positie door teamgenoot Kimi Räikkönen behaald. De Spanjaard weet waar het aan ligt: topsnelheid en tractie.

Alonso sprak met Autosport over de problemen met de F14 T. "Wat topsnelheid betreft is het bekend dat we te kort schieten ten opzichte van de Mercedes-teams. Zij waren zowel tijdens de wintertests als tijdens de eerste twee races sneller, dus op dat vlak hebben we duidelijk nog werk te doen."

"Qua tractie bij het uitkomen van bochten kijken we naar hoe we het in vergelijking tot Red Bull doen, want we denken dat zij daarin het beste zijn. Dat we ook daar op achterstand staan, hadden we echter wel min of meer verwacht."

De eerste grote verbeteringen komen pas over ruim twee weken, rond de Grand Prix van China. De tijd om wat tussen de races in Maleisië en die van dit weekend, Bahrein, aan te passen is te kort. De Spanjaard heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt. "Aangezien we weten wat ons te doen staat en er alles aan doen het gat naar Mercedes en Red Bull zo snel mogelijk te dichten, zullen we absoluut progressie gaan boeken."