De leukste sporttweets van week 13

Tijdens de Olympische Winterspelen en de Paralympische Spelen van Sochi kon je op FOK!sport de leukste tweets van de dag vinden. We kregen er zoveel leuke reacties op dat we vanaf nu elke week de leukste sporttweets van de afgelopen week voor jullie op een rijtje zetten.

We begonnen de week met een tweet van Ireen Wüst. Haar schaatsploeg TVM stopt na dit seizoen en nam op woensdag afscheid. Reden voor Wüst om haar schaatspak voor één keertje uit te lenen aan haar twee meter lange neef:

De gouden Volkswagen die ze kreeg na de Spelen mocht ze weer inleveren bij de dealer:

Wielrenner Vincenzo Nibali tweette na Milaan-San Remo boos over wielrenners zonder 'ballen' omdat hij niet werd geholpen tijdens de wedstrijd. Bauke Mollema plaatste woensdag een tweet waarop hij te zien was op.. een bal:

Voorzitter Ottavio Cinquanta van de ISU schreef in een interne brief dat hij onder andere de tien kilometer schaatsen bij de mannen wil schrappen in de toekomst. Na het wisselincident en de tweede plaats in Sochi was Sven Kramer het daar wel mee eens:

Minder leuk nieuws voor FOK!sport-eindbaas rubbereend. Zijn favoriete zwemster, Femke Heemskerk, heeft namelijk 40 centimeter van haar haar af laten knippen. In de tweet een link naar een filmpje:

Het weer in de wielerwedstrijd Ronde van Catalonië was niet zo best deze week. Alberto Contador pakte zich dan ook goed in om het niet te koud te krijgen:

Giedo van der Garde kreeg van zijn Chinese Formule 1-fans een cadeautje:

Robin Haase ondervond deze week de gevolgen van de onverwachte dopingcontroles toen hij eindelijk weer eens bij zijn ouders was.

Dit jaar start de Tour de France in Yorkshire. Dit schaap is al druk bezig met de voorbereidingen:

President Barack Obama bracht naast de Nucleair Security Summit ook een bezoekje aan een wielerwedstrijd en kwam daar Jos van Emden tegen:

Na de Olympische Spelen in Sochi is het voor veel sporters eindelijk tijd voor een welverdiende vakantie. Een kleine impressie:

Koen Verweij is niet op vakantie, maar vooral bezig met trainen voor het programma 'Sterren Springen'. Femke Heemskerk (met nieuwe coupe) kwam hem tegen en moest samen op de foto:

Voor de zwemmende FOK!kers onder ons is het in de toekomst misschien mogelijk om te zwemmen in oude metrostations in Parijs. Wie weet zien we zwemkoningin en FOK!sport-redactielid DeLuna over een poosje wel terug in Parijs:

Vrijdag was het Nationale Pannenkoekendag. Ronald Mulder deed mee en at pannenkoeken als lunch:

Na de winst van Peter Sagan in de E3 Harelbeke kon Niki Terpstra zich, in tegenstelling tot Sagan vorig jaar bij de Ronde van Vlaanderen, wel inhouden:

De stand in de Eredivisie wordt bij FC Twente op een creatieve manier bijgehouden: door middel van de clubsjaaltjes:

Bauke Mollema neemt momenteel niet deel aan wedstrijden en is dus hard aan het trainen. Een paar tweets over zijn vorderingen:

Op zaterdag werd in Mexico een zwemwedstrijd in het open water gehouden. Winnaar na 15 kilometer was Ferry Weertman en derde werd Marcel Schouten. Coach Marcel Wouda deed live verslag van de wedstrijd:

In de Eredivisie zal het PSV niet meer gaan lukken om kampioen te worden, maar de gelijknamige zwemploeg is het wel gelukt:

Vandaag werd de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem verreden. Belkinrenners Bram Tankink en Maarten Tjallingii reden met hun leeftijd als rugnummer: