Utopia verkocht aan Turkije

De door John de Mol bedachte SBS6-serie Utopia is verkocht aan Turkije. Dat heeft Talpa, dat het programma produceert, donderdagochtend bekendgemaakt. De Turkse versie van de realityserie, waarin vijftien mensen een nieuw bestaan opbouwen, komt op de zender TV8.

Productiemaatschappij Acun Medya is verantwoordelijk voor de Turkse variant. "Utopia is een groots sociaal experiment. Het is het meest vernieuwende en prestigieuze realityprogramma in de internationale markt op dit moment", laat Acun Ilıcalı, de eigenaar van het bedrijf, weten in een verklaring. "Wij kijken uit naar het creëren van ons eigen Utopia in Turkije." Het is nog niet bekend wanneer de show op de Turkse televisie te zien is.

Talpa verkocht eerder al The Voice aan Acun Medya. "Acun Ilıcalı heeft een neus voor potentieel succesvolle formats voor de Turkse markt. Wij vinden het geweldig om na het succes van 'The Voice' in Turkije opnieuw met hem te mogen samenwerken", zegt Maarten Meijs, de managing director van Talpa International. Eerder werd Utopia al verkocht aan de Verenigde Staten. De Amerikaanse versie wordt later dit jaar uitgezonden.