AEX sluit net in de min

De Amsterdamse beurs is woensdag in de min gesloten. De AEX eindigde 0,1 procent lager op 382,65 punten. Dat kwam mede door Philips, dat 2,3 procent verloor. KPN won 2,7 procent. Ook elders in Europa waren er geen grote verschuivingen. De Franse beurs wist nipt het groen te vinden, terwijl de Duitse beurs net in de min eindigde.

In de AEX deed ING het goed met een dagwinst van 2,3 procent nadat Credit Suisse zich positief uitliet over de bank-verzekeraar.

Ook KPN had de wind in de rug en koerste 2,7 procent hoger. Bank of America verhoogde het koersdoel voor het telecomfonds en bestuursvoorzitter Eelco Blok kocht vijftigduizend aandelen KPN na de slecht ontvangen kwartaalcijfers van dinsdag.

De grootste dalers woensdag waren Unibail-Rodamco en Philips, met verliezen van respectievelijk 2,2 en 2,3 procent. Het vastgoedfonds daalde in waarde nadat het zich voorzichtiger had uitgelaten over de toekomst vanwege een lagere inflatieverwachting. Philips werd door ING van de kooplijst gehaald vanwege aanhoudende druk op de resultaten in 2014.

In een lichtgroene AMX ging BinckBank aan kop. De online broker lag eerder deze week juist flink onder vuur na slecht ontvangen jaarcijfers. BinckBank koerste 2,4 procent hoger. De AMX steeg 0,3 procent.

TenCate was de grootste daler met een verlies van 1,3 procent. Een directe aanleiding voor de koersdaling ontbrak.

Smallcap Ballast Nedam leverde 7,2 procent in. De bouwer kondigde een claimemissie aan en gaf een winstwaarschuwing af.

aex
Submitter:  Bron: Novum/ABM FN