ADO beraadt zich over positie Steijn

Maurice Steijn moet vrezen voor zijn baan als trainer van ADO Den Haag. Het bestuur van de hekkensluiter in de Eredivisie bekijkt woensdag of er actie wordt ondernomen na de ontluisterende 3-0 thuisnederlaag van dinsdag tegen Heracles Almelo. Dat liet algemeen directeur Piet Jansen weten aan tv-zender Fox.

Jansen spreekt van een 'dramatische wedstrijd' en weet niet zeker of Steijn de juiste man is om ADO weer op het goede spoor te krijgen. "Het zou kunnen, maar het is goed om na te denken over wat we hier allemaal gezien hebben en hoe we verder moeten gaan. Je ziet dat de druk van de supporters ook steeds groter wordt."

Over de uitkomst van het overleg van woensdag wil Jansen niet speculeren. "Ik ga een paar pilsjes drinken, goed slapen, morgen vroeg op en dan de situatie bekijken." Hij spreekt niet zonder meer het vertrouwen uit in de trainer. "Je moet eerlijk zijn. Als je de wedstrijd van vanavond hebt gezien moet je goed kijken hoe je met elkaar verder gaat."

Steijn sprak zelf direct na de wedstrijd van een mokerslag, maar wil van geen opstappen weten. "Hij is een Haagse jongen en die geven niet zo snel op", weet Jansen. "Ik heb vanaf het begin achter hem gestaan. Maar we moeten wel eens goed evalueren wat er hier vanavond is gebeurd."