HSV spreekt vertrouwen uit in Van Marwijk

Bert van Marwijk ging afgelopen weekend met Hamburger SV voor de vijfde keer op rij onderuit in de Bundesliga. Toch staat zijn positie bij de clubleiding niet ter discussie. Dat zegt sportief directeur Oliver Kreuzer in Bild.

"Het is 100 procent zeker dat Bert van Marwijk komend weekend tegen Hertha BSC op de bank zit. Hij staat intern niet ter discussie. Dat er van buitenaf kritiek op hem is, is vanwege de teleurstellende resultaten niet zo vreemd."

HSV ging zaterdag met 3-0 onderuit bij Hoffenheim. Het elftal van Van Marwijk is daardoor gezakt naar de voorlaatste plaats in de Bundesliga. Dit weekend werd HSV op de ranglijst ingehaald door 1. FC Nürnberg, dat gecoacht wordt door Gertjan Verbeek.

Kreuzer is er toch van overtuigd dat Van Marwijk de boel weer op de rails krijgt. "Bert is voor ons de juiste coach. Ik ben bij elke teambespreking aanwezig. Van Marwijk geeft de spelers altijd een goed strijdplan mee. Dat plan wordt echter niet goed uitgevoerd."

In de voorbereiding op het duel met Hertha BSC (zondag) gaat HSV mogelijk op trainingskamp. Volgens Kreuzer een goed plan, aangezien hij graag zou zien dat de spelers vaker trainen. De voormalige Oranje-bondscoach is daar geen voorstander van.