Kaartverkoop Lowlands blijft achter

Kaarten voor Lowlands gingen zaterdag minder snel de deur uit dan een jaar geleden. De verkoop van de 55.000 tickets voor het driedaagse festival in Biddinghuizen begon om 11.00 uur. Laat in de middag waren er nog steeds toegangsbewijzen beschikbaar. Vorig jaar was Lowlands binnen veertig minuten zo goed als uitverkocht.

"Dat was natuurlijk bizar snel", reageerde een woordvoerder van Lowlands. "Wij vinden het prima." Even na 12.30 uur meldde de organisatie dat er 'zo'n vijftigduizend van de 55.000 Lowlands-kaarten' verkocht waren. Op social media werd ondertussen vol verbazing gereageerd op het feit dat er nog altijd tickets beschikbaar waren.

Rond 17.00 uur was de situatie onveranderd. "Er zijn zo'n vijftigduizend kaarten verkocht, dus het is nog niet uitverkocht", aldus de woordvoerder. Hij denkt dat de langzamere verkoop van de kaarten voornamelijk komt doordat Lowlands 'iets minder hyperiger' wordt. "En mensen iets meer afwachten tot het volledige programma bekend is."

Het is volgens hem echter een goede zaak dat het festival 'op de lange termijn mensen trekt die voor de inhoud komen'. Om de tragere kaartverkoop te wijten aan de gestegen ticketprijs vindt de woordvoerder te makkelijk. "Het zal wel een rol hebben gespeeld voor sommigen, maar lang niet allemaal."

Lowlands vindt dit jaar plaats op 15, 16 en 17 augustus. Onder anderen Queens of the Stone Age, Skrillex en James Holden geven acte de présence.