Robben: "Als Bayern iets wil hoor ik het graag"

Arjen Robben schiet niet in de stress nu hij nog steeds niets van Bayern München heeft gehoord over een eventuele contractverlenging. De Nederlander maakt er geen geheim van dat hij graag langer blijft spelen voor de Duitse grootmacht.

Trainer Pep Guardiola sprak eveneens de wens uit dat Robben zijn toekomst opnieuw aan Bayern moet verbinden. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge liet al weten dat de mogelijkheden worden bekeken.

Het bestuur van de club meldde zich echter nog niet bij de international. "We hebben nog niet gesproken", verklaart Robben aan ANP op het Bayern-trainingskamp in Doha. "Als de club iets wil, dan hoor ik het graag. Ik wacht rustig af."

"Ik heb het niet in eigen hand", stelt de vlugge buitenspeler. "Als de club iets wil, dan bellen ze me waarschijnlijk wel. Het gaat niet omgekeerd; dat ik ze bel en zeg: Meneer Rummenigge, ik wil graag verlengen en kunnen we dat doen? Ik weet wat ik aan deze club heb, maar dat geldt waarschijnlijk ook omgekeerd."

Robben is de laatste van vier spelers die op de verlenging van een bijna aflopend contract wacht. Zijn verbintenis loopt medio 2015 af. David Alaba, Jerome Boateng en Rafinha, die in dezelfde situatie verkeerden, kregen in december al een nieuw contract.

De Bedummer mag dan weinig wedstrijden per seizoen spelen, zijn bijdrages bij Bayern zijn onomstreden. Hij kwam in vijf seizoenen tot dusver tot negentig competitiewedstrijden. Daarin trof hij éénenvijftig keer doel. Vooral vorig seizoen was hij van levensbelang voor Bayern bij het winnen van de Champions League.