Guardiola: "Ben verliefd op Robben"

Volgens velen zou de komst van Pep Guardiola naar Bayern München slecht nieuws betekenen voor Arjen Robben. Inmiddels is dat beeld gekanteld.

Robben zou niet voldoen aan de eisen die Guardiola stelt aan spelers. Met name het feit dat de geboren Bedummer vaak voor eigen succes gaat zou volgens kenners voor problemen zorgen, toen de Catalaanse oefenmeester naar Beieren trok.

Ook onder Guardiola excelleerde Robben in de eerste seizoenshelft. De oud-trainer van FC Barcelona is lyrisch over de kwaliteiten van zijn 29-jarige flankspeler, die momenteel herstellende is van een vleeswond in zijn been.

"Ik ben verliefd op de speler Arjen Robben", aldus Guardiola via de officiële kanalen van Bayern. "Ik heb in mijn carrière als speler en trainer misschien maar een of twee spelers gezien die zo professioneel zijn als Arjen. Zijn mentaliteit is ongelooflijk."

Zijn uitmuntende vorm kwam enkele weken geleden abrupt ten einde, toen Robben een flinke wond overhield aan een botsing met een doelman. Ofschoon hij stappen maakt in zijn herstel, laat een rentree in wedstrijdverband vermoedelijk nog enkele weken op zich wachten.

Guardiola kijkt uit naar het moment waarop hij de Oranje-international weer tot zijn beschikking heeft. "Robben heeft geweldig gespeeld voor zijn blessure. Ik hoop dat hij zo snel mogelijk weer terugkeert en zijn oude niveau haalt."