Rummenigge denkt dat Robben bijtekent

Bayern München verwacht dat Arjen Robben binnenkort een nieuw contract tekent bij Der Rekordmeister. Dat is de hoop van bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge.

Robben heeft nog een contract tot de zomer van 2015 bij de Duitse topclub, waarmee de Nederlander vorig seizoen de Champions League, landstitel en Duitse beker won. Bij het winnen van de treble was Robben van grote waarde. Met name met zijn winnende goal in de Champions League-finale op Wembley tegen Borussia Dortmund.

Ook dit seizoen presteert de reserve-captain van Oranje uitstekend bij Bayern. In twaalf competitieduels wist hij zes keer te scoren en in de Champions League vond Robben drie keer het net én was hij goed voor vijf assists. Het is daarom niet vreemd dat Bayern graag om de tafel wil met de aanvaller die op dit moment is uitgeschakeld met een knieblessure. Dit kalenderjaar komt Robben niet meer in actie.

"Ik ben optimistisch dat Arjen blijft, hij voelt zich heel goed in München", vertelde Rummenigge zondag tegen Sport Bild Plus. "De vorige keer hebben we minder dan 12 maanden voor het einde zijn contract verlengd. Ik heb Arjen afgelopen week verteld dat hij zich nu geen zorgen hoeft te maken."

Rummenigge belde deze week met Robben, die in het duel met FSV Mainz 05 een behoorlijke vleeswond aan zijn knie opliep na een harde tackle van Mainz-doelman Marwin Hitz. Nader onderzoek wees uit dat ook de banden (licht) beschadigd zijn. "Zodra Arjen weer bij de club is, gaan we met hem en zijn vader om de tafel zitten om te praten over verlenging", aldus de Bayern-preses.