Gerard Butler in remake Point Break

Gerard Butler is in vergevorderde onderhandeling voor de hoofdrol in de remake van Point Break. Hij neemt de rol van Bodhi, in het origineel uit 1991 gespeeld door Patrick Swayze, op zich. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Bodhi is de leider van een bende bankrovers die overdag hun adrenalinerush halen met surfen. Dan worden ze geïnfiltreerd door de FBI.

De 44-jarige Butler heeft al eerder laten zien prima met een plank over de golven te kunnen scheren. In het op feiten gebaseerde sportdrama Chasing Mavericks uit 2012 was hij te zien als de legendarische surfer Frosty Hesson.

De remake staat onder regie van Ericson Core, die onder meer The Fast & the Furious uit 2001 regisseerde. Het scenario is van Kurt Wimmer, die ook het script schreef van de remake van Totall Recall uit 2012, met Colin Farrell.

De rol van de FBI-agent, simpelweg Utah genaamd, werd in het origineel gespeeld door Keanu Reeves. Deze rol is in de remake nog niet gecast.

Wanneer de opnames moeten beginnen is nog onduidelijk. Hoe dan ook begint Butler in maart met de opnames van Gods of Egypt en sluit hij het jaar af met London Has Fallen, het vervolg op Olympus Has Fallen.


Gerard Butler in remake Point Break (Foto: Novum)