Messi: "Loopbaan afsluiten bij Barcelona"

Lionel Messi luisterde zijn rentree bij Barcelona woensdagavond op met twee doelpunten. Sinds november stond hij aan de kant met een blessure.

De Argentijnse international stond sinds begin november aan de kant met een hamstringblessure. Hij herstelde in zijn geboorteland en is inmiddels weer fit. Gisteravond kwam hij weer in actie. In de eerste ontmoeting met Getafe in de Copa del Rey stond Messi met twee doelpunten aan de basis van de 4-0 overwinning.

Nu de transfermarkt weer geopend is, duurde het na afloop niet lang voordat Messi werd gevraagd naar vermeende interesse van Paris Saint-Germain. De Franse topclub zou volgens geruchten een gigantisch bod willen uitbrengen op de sterspeler van Barcelona. Messi zelf ziet een vertrek niet zitten. "Mijn idee is om hier te blijven en mijn loopbaan hier af te sluiten", aldus Messi woensdagavond tegenover de aanwezige media.

Messi maakt zich niet druk om interesse van welke club dan ook. Hij is alleen maar bezig met de eerstvolgende wedstrijd. Zaterdag staat het duel met titelconcurrent Atlético Madrid op het programma. In die wedstrijd hoopt Messi opnieuw het verschil te maken. "Als ik kan spelen tegen Atlético, speel ik. Ik ga praten met Tata en de doktoren. Ik heb dezelfde honger zoals altijd. Ik wilde zo graag mijn rentree maken. Ik heb te lang aan de kant gestaan."

"Fysiek voel ik me goed", vervolgt Messi. "Ik heb tijdens de wedstrijd niets aan mijn hamstring gevoeld. Het heeft me goed gedaan dat ik kon revalideren in mijn eigen land. Ik heb hard gewerkt om terug te komen. Nu kijk ik uit naar een fantastisch jaar."

Op maandag 13 januari kan Messi zijn eerste prijs van het seizoen winnen. Dan wordt in Zürich de winnaar van de Gouden Bal bekendgemaakt. "Ik ga naar het gala, zoals altijd. Het doet me goed om weer bij de beste drie spelers te zitten. We zullen wel zien wat het resultaat zal zijn. Ik vind prijzen met het team belangrijker, maar deze individuele prijzen vind ik altijd leuk om te winnen."