Messi krijgt nieuw contract bij Barça

Lionel Messi zal binnenkort een salarisverhoging krijgen bij FC Barcelona. De Argentijn kan een nieuwe contractaanbieding verwachten.

Dat onthulde vicevoorzitter Josep Maria Bartomeu. "De beste voetballer van de wereld moet ook de best betaalde zijn. Dat is voor ons volkomen duidelijk", zei Bartomeu, die daarmee reageerde op een woordenwisseling tussen Messi en Javier Faus, de financiële baas van de club.

Faus was tegen een salarisverhoging van Messi. "Hij heeft zijn contract in februari met een jaar verlengd tot 2018. We gaan niet iedere keer opwaarderen", zei Faus.

Messi reageerde voor zijn doel fel. "De heer Faus heeft totaal geen verstand van voetbal. Barcelona is een van de grootste clubs ter wereld en verdient het ook door de allerbeste functionarissen vertegenwoordigd te worden."

Hij voegde daaraan toe dat hij nooit om een salarisverhoging heeft gevraagd. Messi verdient momenteel zestien miljoen euro per jaar. Zijn rivaal Cristiano Ronaldo heeft een contract van twintig miljoen euro per jaar bij Real Madrid.