Lionel Messi scoort twee keer bij rentree

Lionel Messi heeft woensdagavond bij zijn rentree voor FC Barcelona direct zijn visitekaartje afgegeven. De Argentijnse sterspeler luisterde zijn invalbeurt in de bekerwedstrijd tegen Getafe op met twee treffers. Messi stond twee maanden buitenspel met een hamstringblessure.

Na een uur spelen in Camp Nou kwam Messi als vervanger van Andres Iniesta binnen de lijnen. Door twee doelpunten in de slotfase bracht hij de eindstand op 4-0. De eerste twee goals kwamen op naam van Cesc Fabregas. De return in de achtste finale van de Copa del Rey wordt volgende week afgewerkt.

De stadgenoot van FC Barcelona beleefde een minder voorspoedige avond. Espanyol verloor uit bij tweedeklasser Alcorcon met 1-0. Racing Santander, dat uitkomst op het derde niveau in Spanje, hield Almeria op 1-1. Real Betis was thuis met 1-0 te sterk voor Athletic Bilbao. Ook de returns van deze wedstrijden zijn volgende week.

In Italië bereikte Fiorentina als eerste club de kwartfinale van het bekertoernooi. Door goals van Joaquin en Ante Rebic werd thuis met 2-0 gewonnen van Chievo.