Al 34 doden door OV-bomaanslagen Rusland

Het aantal doden als gevolg van de twee bomaanslagen in de Russische stad Volgograd is opgelopen tot 34 - achttien bij het treinstation zondag en zestien in de trolleybus maandag. Er liggen nog 65 gewonden in het ziekenhuis. Dat heeft het ministerie van gezondheid dinsdag meegedeeld.

Meer dan 5200 politieagenten en paramilitairen zijn op de been om nieuw geweld te voorkomen en de een miljoen inwoners van de stad gerust te stellen, zei Andrej Piliptsjoek van de regionale politie tegen het persbureau Interfax. Massale bijeenkomsten in verband met Nieuwjaar zijn afgelast en de bevolking is gevraagd geen vuurwerk af te steken. In Moskou gaan geplande festiviteiten wel door, maar wordt de politiebewaking verscherpt.

De verantwoordelijkheid voor de twee zelfmoordaanslagen is nog niet opgeëist. Ze kwamen enkele maanden nadat de leider van een islamitische opstand in het zuiden van Rusland, Dokoe Oemarov, nieuwe aanslagen op burgerdoelen had aangekondigd, waaronder de Olympische Winterspelen in februari in Sotsji.