Zeker 13 doden bij aanslag treinstation Rusland

Bij een explosie op een treinstation in Volgograd, in het zuiden van Rusland, zijn zondag zeker drie mensen om het leven gekomen. Dat heeft het Russische ministerie van binnenlandse zaken bekendgemaakt. Een nog onbekend aantal mensen raakte volgens het ministerie gewond. Het Russische persbureau ITAR-Tass spreekt van zes gewonden.

De zuidelijke delen van Rusland hebben te maken met aanslagen van islamitische opstandelingen. In oktober was een stadsbus in Volgograd doelwit van een aanslag. Een vrouwelijke zelfmoordterrorist blies zich op in de bus en nam zes mensen mee de dood in. Nog eens dertig mensen raakten gewond.

Update 11.30 uur:
Het aantal slachtoffers blijkt veel hoger te liggen dan de eerder genoemde drie. Nu wordt er gesproken over zeker achttien doden. De dader zou een extremistische moslimvrouw zijn. Zij zou zichzelf hebben opgeblazen op de eerste verdieping van het station.

Tsjetsjeense moslimextremisten kondigden enkele maanden geleden al aan om in aanloop naar de Olympische Spelen in Sotsji meer aanslagen te gaan plegen. Dit lijkt de eerste van die serie te zijn.


Beelden van kort na de explosie


Update 13.40 uur:
Het aantal doden is naar beneden bijgesteld tot dertien. Naast die dertien doden zijn er nog enkele tientallen mensen gewond geraakt.


Inmiddels zijn er ook beelden van de explosie zelf verschenen