Engelse interesse voor 'Toffee' Heitinga

John Heitinga (30) zit bij Everton op een zijspoor, maar hij kan zijn loopbaan vervolgen in de Premier League. De verdediger staat volop in de belangstelling. Everton heeft Heitinga toestemming gegeven voor een vertrek.

De verdediger uit Alphen aan de Rijn heeft nog een contract tot volgend jaar zomer. The Toffees kunnen dus nog een transfersom vragen voor Heitinga, die na de komst van manager Roberto Martinez uit beeld is geraakt. De ex-Ajacied speelde alleen twee bekerduels.

In de Premier League kwam Heitinga dit seizoen niet in actie. Dat verandert misschien vanaf januari. West Ham United, Fulham en Norwich City hebben volgens De Telegraaf interesse in de mandekker. De laagvliegers in de hoogste Engelse afdeling hopen gebruik te kunnen maken van de ervaring van de 87-voudig international.

West Ham (negentiende), Fulham (achttiende) en Norwich City (veertiende) lijken zich op te moeten maken voor een zware strijd om lijfsbehoud in de Premier League. Bij Norwich kan Heitinga ploeggenoot worden van landgenoten Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel. Bij Fulham kan hij trainer René Meulensteen tegenkomen.

Ook vanuit Italië en Spanje zou belangstelling zijn voor Heitinga, die al lange tijd niet meer in beeld is geweest bij het Nederlands elftal en moet vrezen voor WK-deelname. De Italiaanse club AS Roma, Fiorentina en Genoa zijn ook geïnteresseerd, evenals Real Betis uit Spanje. Heitinga lijkt echter een voorkeur te hebben voor een Engelse club. De ex-Ajacied kwam in de zomer van 2009 naar Everton, na één seizoen bij Atlético Madrid.