Storm eist levens in Engeland en Frankrijk

Winterstorm Dirk heeft in Groot-Brittannië en Frankrijk aan zeker zeven mensen het leven gekost, melden Britse en Franse media dinsdag. Op de Atlantische Oceaan tussen Engeland en Frankrijk is ook een Russische zeeman overboord geslagen. De haven van Dover moest vanwege de harde wind 's nachts sluiten, maar is inmiddels weer open.

In Engeland en Wales kwamen vier mensen om het leven. Twee raakten te water en verdronken, twee anderen vonden de dood bij verkeersongelukken waarbij de wind in het spel was. Tienduizenden huishoudens kwamen zonder stroom te zitten. Luchthaven Gatwick bij Londen kampte met problemen door een stroomstoring in de noordelijke terminal. Naar en van Gatwick reden dinsdagochtend ook geen treinen.

De Britse milieudienst heeft honderden waarschuwingen afgegeven voor mogelijke overstromingen in Engeland en Wales. Spoormaatschappij Network Rail liet weten dat de schade aan het spoornet groter lijkt dan na de storm van enkele weken geleden.

Aan de andere kant van het Kanaal in Bretagne en Normandië kwamen drie mensen om. De stad Morlaix in het Bretonse departement Finistère liep gedeeltelijk onder. Op zee ongeveer tweehonderd kilometer ten noordwesten van Brest werd een Russische zeeman van het Nederlandse vrachtschip Victoriaborg door hoge golven van boord geslagen. De zoektocht naar de man zou dinsdag worden voortgezet, meldde de politie. Het schip zelf moest door een sleepboot op touw worden genomen.