[PDC WK] Lewis te sterk voor Van der Voort

Adrian Lewis was maandagavond een maatje te groot voor Vincent van der Voort op het wereldkampioenschap darts van de PDC. De Nederlander kwam in de tweede ronde tekort tegen de tweevoudig wereldkampioen. Het werd 4-1 voor Lewis.

Van der Voort was dichtbij winst van de eerst set. Lewis gooide de beslissende vijfde leg echter uit met een score van 146. Van der Voort moest die tegenvaller even verwerken en won geen enkele leg in de tweede set. Hij vocht zich echter dapper terug in de wedstrijd door in de derde set geen enkele leg af te staan. Dit bleek de enige set die De Snelste Darter Ter Wereld kon winnen. Met 3-2 en 3-1 gingen sets vier en vijf naar Jackpot.

Van der Voort kan met 99,47 gemiddeld met opgeheven hoofd terugvliegen naar Nederland. Adrian Lewis gooide 103,68 gemiddeld en was daarmee de eerste speler die een 100+ gemiddelde noteerde. Na de uitschakeling van de Purmerender blijven er nog twee Nederlanders over in Londen. Dat zijn Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. Beiden komen na de kerstdagen weer in actie.

Van Baneveld neemt het vrijdagavond in de derde ronde op tegen Mark Webster uit Wales. Zaterdagavond treft Mighty Mike de Schot Gary Anderson met als inzet een plek in de kwartfinale. De titelstrijd wordt op 1 januari beslist.