Star Citizen-teller op ruim 35 miljoen

Het ruimtesimulatiespel Star Citizen, dat zijn eigen crowdfunding heeft opgezet, heeft zich inmiddels verzekerd van ruim 35 miljoen dollar aan toezeggingen. Hiermee is ook de 37e stretch goal voor het spel een feit, een klein schip met de naam Drake Herald dat informatie kan overbrengen.

Los van de hoeveelheid geld die het spel tot nu toe heeft opgehaald, is ook het aantal mensen dat het spel ondersteunt bijzonder. Deze teller staat namelijk op ruim 330.000. Hiermee komt de gemiddelde toezegging per persoon op grofweg honderd dollar.

"You’re not just re-writing the rules of how games are made and funded but you’re showing the power that a committed community has to achieve a vision that so many people said was no longer relevant," zegt Star Citizen-baas Chris Roberts in een blogpost op de website. 

Mocht Star Citizen zijn volgende stretch goal halen met 36 miljoen dollar, dan komt er een compleet nieuw sterrenstelsel in het spel. Het Tamsa System dat dan wordt ontwikkeld wordt een stelsel dat is gevormd door een gigantisch zwart gat, waarbij er, naar men nu weet, nog maar twee planeten over zijn gebleven.

Star Citizen staat gepland voor een release op pc in 2015.

Star Citizen (Foto: Roberts Space Industries)