Winter: deal Slotervaart is wel rond

Het Slotervaartziekenhuis is gewoon in de handen van zorgondernemer Loek Winter overgegaan. De perikelen rond de aandelen van voormalig bestuursvoorzitter Aysel Erbudak spelen hierbij geen enkele rol. Dat benadrukte Winter tijdens de persconferentie over de aankoop van het Amsterdamse ziekenhuis.

Winter heeft het Slotervaartziekenhuis gekocht met zijn bedrijf MC Groep. De koop werd donderdagavond beklonken. Vrijdagochtend bleek echter beslag te zijn gelegd op aandelen in het ziekenhuis door de familie Erbudak, waardoor de koop op losse schroeven leek te staan. Daarvan is echter geen sprake, stelde Winter.

"In de aandeelhoudersproblematiek hebben wij geen rol", zei Winter. "Het beslag dat is gelegd gaat over de afwikkeling van het koopbedrag. Die problematiek hebben wij naast ons gelegd." Volgens Winter keert met de aankoop de rust weer terug in het ziekenhuis.

Het Slotervaartziekenhuis is in zee gegaan met Winter omdat het afgelopen jaar met een liquiditeitsprobleem heeft gekampt, zo vertelde bestuurslid van het ziekenhuis Jos Beijnen tijdens de persconferentie. Door het instappen van Winter heeft de belangrijkste financier, ING, echter weer vertrouwen en zijn de problemen voorbij.

Erbudak wilde met haar beslaglegging afdwingen dat de verkoop zou worden uitgesteld. Hierdoor zou een conflict over verwatering van aandelen kunnen worden opgelost, maar de voormalige bestuursvoorzitter heeft ook steeds beweerd een betere koper achter de hand te hebben. Winter betaalt 29 miljoen euro voor het ziekenhuis.

Beijnens collega Dees Brandjes stelde echter dat de verkoop niet langer had mogen duren. "Als je een patiënt hebt met koorts, en je hebt antibiotica op de plank liggen, dan ga je toch ook niet wachten met ingrijpen?"