'Zelfverrijking in Slotervaartziekenhuis'

De geschorste bestuursvoorzitter van het Slotervaartziekenhuis, Aysel Erbudak, heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan zelfverrijking ten koste van het ziekenhuis. Dat staat in stukken die namens het ziekenhuis en de eigenaren zijn ingediend bij de Ondernemingskamer, schrijft Het Parool woensdag. Erbudak ontkent de aantijgingen.

Na de schorsing van Erbudak, eind februari, zouden onregelmatigheden in de administratie van het ziekenhuis zijn ontdekt. Volgens de krant blijkt uit de stukken dat 110.000 euro is verdwenen uit een kas waartoe alleen Erbudak toegang had. Ook zou ze vierduizend euro aan taartjes en bonbons hebben uitgegeven en al eerder, in 2008, een miljoen euro aan spookfacturen hebben opgesteld, waarmee het Slotervaartziekenhuis een privéproject van Erbudak financieerde.

Bronnen rond Erbudak, tegen wie voor zover bekend geen aangifte is gedaan, zeggen in de krant dat alle beschuldigingen een poging zijn om de aandacht af te leiden van de kern van de zaak bij de Ondernemingskamer. Die buigt zich over een zaak tussen de aandeelhouders van het ziekenhuis en Erbudak vanwege de verkoop van aandelen.

Erbudak werd eind februari geschorst omdat zij zonder overleg met onder meer Achmea zou hebben onderhandeld over de inkoop van zorg.