Del Bosque vindt Spanje niet groepsfavoriet

Bondscoach Vicente Del Bosque van Spanje vindt zijn ploeg niet de uitgesproken favoriet in Groep B van het WK. De Zuid-Europeanen zijn ingedeeld bij Australië, Chili en Nederland.

"Kwalificatie voor de knock-outfase van het WK wordt voor Spanje geen makkelijk karwei. Onze tegenstanders zijn stuk voor stuk sterk. Het zou misplaatst zijn om een van hen met overdreven veel zelfvertrouwen te benaderen. Bescheidenheid is gepast", vindt Del Bosque, die de loting niet mee vindt vallen.

"Kwalificatie voor de knock-outfase van het WK wordt voor Spanje geen makkelijk karwei. Onze tegenstanders zijn stuk voor stuk sterk. Het zou misplaatst zijn om een van hen met overdreven veel zelfvertrouwen te benaderen. Bescheidenheid is gepast." Spanje opent de WK-groep met de wedstrijd tegen het Nederlands elftal op 13 juni. Chili is de tweede tegenstander op 18 juni. De poule vijf dagen later afgesloten tegen Australië.

Ondanks dat Spanje de laatste jaren alle prijzen won die het kon winnen, voelt Del Bosque dat de honger van zijn spelers niet gestild is. Ze zijn enorm gretig, ziet de bondscoach. "Met onze mentaliteit en wil om te winnen zit het wel goed."