Ook Apple overweegt gebogen scherm

Apple overweegt ook apparaten te maken met een gekromd aanraakscherm. Dat blijkt uit een patent dat dinsdag openbaar is gemaakt door het Amerikaans patentbureau. Concurrerende techbedrijven als Samsung en LG brachten vorige maand al telefoons met een dergelijk scherm op de markt in Zuid-Korea.

Het patent van Apple zou zich onderscheiden doordat niet alleen het lcd-beeldscherm, maar ook de aanraakgevoelige sensoren een kromming hebben. Hierdoor zou de gevoeligheid op elk punt in het beeldscherm hetzelfde zijn. Dat is volgens Apple niet het geval bij de schermen van de concurrent.

Bovendien verwijst het patent niet alleen naar schermen met een kromming, maar ook naar bijvoorbeeld golvende aanraakschermen. Daarnaast zou het ook gelden voor buigbare schermen.

Vorige maand schreef de economische nieuwsdienst Bloomberg dat Apple eind volgend jaar een gekromde iPhone op de markt brengt. Daarnaast zou het bedrijf werken aan betere sensoren voor aanraakschermen.

Samsung bracht vorige maand de Samsung Galaxy Round op de markt. LG legde de LG G Flex in de winkel. De telefoon van LG veert automatisch terug naar zijn oorspronkelijke staat wanneer de telefoon plat wordt geduwd.