EA: 'Microsoft en Sony krijgen concurrentie'

Electronic Arts-baas Andrew Wilson denkt dat Microsoft en Sony nog maar een paar jaar hebben voordat bedrijven zoals Google en Apple mee gaan doen met de race om huiskamer-entertainment. Tijdens de Credit Suisse 2013 Technology Conference gaf de voorzitter aan dat PlayStation 4 en Xbox One niet rustig achterover kunnen gaan zitten.

"Onze markt ontwikkelt zich in een zeer, zeer, zeer snel tempo. Ik denk dat Microsoft en Sony een echte kans hebben om een sterke aanhang op te bouwen en een sterke install base, omdat zij nog steeds de beste manier zijn om high-fidelity, high definition interactieve entertainment naar je 80-inch televisie te brengen", zei hij.

"Als je denkt over de strategie van Microsoft - en ik denk dat Sony deze op lange termijn deelt, om een breder entertainment-apparaat in uw woonkamer te zijn- ik denk dat ze die tijd nu nog hebben. Ik denk dat drie jaar vanaf nu, vier jaar vanaf nu, ze een aantal vrij zware concurrentie erbij krijgen voor de woonkamer, van mobiele providers, van Apple, van Google, van Roku, van Comcast, om te proberen die woonkamer-ervaring te bezitten."

Wilson zegt daarbij dat het Electronic Arts niets uitmaakt en dat ze zullen zijn waar de gamers op dat moment zijn. Dat is op dit moment op next-gen consoles, maar in vijf jaar tijd kan dat elk apparaat zijn. "Wij zijn minder gefocust op het apparaar en meer gefocust op de inhoud van de game omdat we denken dat dat zal blijven, ongeacht welk stukje technologie wordt gebruikt voor het leveren van die content."

Andrew Wilson