[PL] Manchester United verliest terrein op concurrenten

Manchester United is verder achterop geraakt in de titelstrijd in de Premier League. Tegen Everton, de oude club van coach David Moyes, ging Manchester voor eigen publiek met 1-0 onderuit. Bryan Oviedo scoorde voor de bezoekers. De titelhouder, die Robin van Persie nog moest missen, heeft nu twaalf punten minder dan Arsenal.

De koploper uit Londen won door doelpunten van Nicklas Bendtner en Mesut Özil met 2-0 van Hull City. Chelsea, Manchester City en Liverpool lieten de achterstand op Arsenal niet verder oplopen. Luis Suarez vervulde met vier treffers een hoofdrol bij Liverpool, dat thuis met 5-1 te sterk was voor Norwich City.

Vooral de eerste goal van Suárez, een uithaal van ver, was van grote klasse. Binnen 35 minuten was de hattrick een feit, waarna de oud-Ajacied er een kwartier voor tijd 4-0 van maakte. Bradley Johnson deed iets terug, maar het slotakkoord was voor Raheem Sterling. Leroy Fer werd in de 72e minuut gewisseld bij de bezoekers.

Chelsea had de handen vol aan Sunderland, maar trok uiteindelijk met 4-3 aan het langste eind. Frank Lampard, Eden Hazard (2x) en een eigen doelpunt van Phillip Bardsley bezorgden de bezoekers drie punten. Manchester City was West Bromwich Albion met 3-2 de baas. Sergio Aguero en Yaya Touré (2x) scoorden voor de Citizens.

Chelsea blijft op vier punten de naaste belager van Arsenal. Manchester City geeft twee punten meer toe. Liverpool heeft, net als Everton, zeven punten achterstand op de lijstaanvoerder.

Tottenham Hotspur ontsnapte aan een nederlaag bij Fulham, waar René Meulensteen voor het eerst de ontslagen Martin Jol verving als coach. Ashkan Dejagah zette Fulham op voorsprong, maar via Vlad Chiriches en Lewis Holtby kwam het toch goed voor de Spurs.

Swansea City was in eigen huis overtuigend het Newcastle United van doelman Tim Krul de baas. Het werd 3-0 voor de ploeg uit Wales, waar Michel Vorm, Dwight Tiendalli en Jonathan de Guzman in de basis begonnen.

Aston Villa, met Ron Vlaar en Leandro Bacuna, versloeg Southampton met 3-2. Erik Pieters speelde met Stoke City met 0-0 gelijk tegen Cardiff City.