FOK!filmtip v/d dag: Jimi Hendrix: Hear My Train A Comin' (2013)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

 Jimi Hendrix: Hear My Train A Comin

De afgelopen week zou Jimi Hendrix 71 jaar zijn geworden, als hij niet in 1970 door een overdosis slaappillen om het leven was gekomen. Op Canvas is zodoende vanavond om 22.25 uur de gloednieuwe documentaire Jimi Hendrix: Hear My Train A Comin' van documentairemaker Bob Smeaton te zien. Mocht de naam u bekend in de oren klinken, Smeaton maakte eerder naam met onder meer The Beatles: Anthology en diverse afleveringen in de reeks Classic Albums.

 Jimi Hendrix Hear My Train A Comin 2

In de FOK!filmtip van de Dag Jimi Hendrix: Hear My Train A Comin' zien we veel nooit eerder vertoonde filmopnames van de legendarische muzikant uit de zestiger jaren. Het commentaar is van Jimi Hendrix zelf in de vorm van fragmenten uit diverse interviews. Ook zien we bekende muzikale collega's zoals Paul McCartney, Noel Redding, Mitch Mitchell, Billy Cox en Steve Winwood.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!