[WK Kwalificatie] Kroatië maakt einde aan WK-droom IJsland

Kroatië heeft zich ten koste van IJsland verzekerd van deelname aan het WK in Brazilië volgend jaar. De Kroaten waren in eigen huis met 2-0 te sterk. Na het doelpuntloos gelijkspel in de heenwedstrijd moet IJsland zijn debuut op de mondiale titelstrijd daardoor uitstellen. Een rode kaart voor Mario Mandzukic in de 38e minuut kon de bezoekers niet helpen.

De aanvaller van Bayern München had tien minuten eerder de score al geopend. Scheidsrechter Björn Kuipers stuurde hem echter van het veld nadat hij zijn noppen in het bovenbeen van AZ-aanvaller Johan Berg Gudmundsson had gezet.

Darijo Srna zorgde kort na rust voor de beslissing. Zijn schot verraste doelman Hannes Halldorsson. Alfred Finnbogason van sc Heerenveen had een basisplaats bij IJsland. De geblesseerde Ajacied Kolbeinn Sigthorsson werd vervangen door voormalig PSV-, Chelsea- en Barcelona-speler Eidur Gudjohnsen.