Politie pakt meer bestormers woningcorporatie Venlo

De politie heeft dinsdagochtend nog eens zes mensen gearresteerd in verband met de bestorming van het pand van woningcorporatie Woonwenz, vorige week dinsdag in Venlo. In totaal werden tot nu toe dertien personen opgepakt. Dat heeft de politie dinsdag gemeld.

De politie verdenkt de arrestanten van openlijke geweldpleging. Zeven verdachten werden vorige week al voorgeleid. De rechter-commissaris besloot hen langer vast te houden. Omdat het onderzoek nog loopt, sluit de politie meer aanhoudingen niet uit.

De aanvallers mishandelden een week geleden drie beveiligers en verwondden een agent. Ze waren boos omdat een woonwagenstandplaats in Venlo-Noord eerder die dag was ontruimd. Die ontruiming verliep rustig, maar na afloop verzamelde de groep zich bij het pand van Woonwenz, dat de locatie voor de gemeente beheert.

De groep forceerde de toegangspoort en sloeg de beveiligers. Agenten die al in het pand waren, konden de groep tegenhouden. Een agent kreeg een klap met een buis en hield nekletsel aan het incident over.