Lekker wijf trekt klanten Gamma

Gamma heeft zich de woede op de hals gehaald van een paar zure mutsen. De doehetzelfzaak lokt bij onze zuiderburen klanten naar de winkel met een paar lekkere wijven in weinig verhullende kleding.

Gamma België wil zaterdag, in het kader van aanstaande mannendag op 19 november, veel mannelijk publiek naar de winkel lokken. Onder de noemer 'kluspoezen' hebben ze een comercial gemaakt met een paar lekkere wijven. Schaarsgekleed prijzen zij gereedschap aan.

Woedende feministes klagen steen en been over het reclamespotje. "Ironisch dat dit vlak na Vrouwendag komt", jankt Sofie De Graeve van het Vrouwen Overleg Komitee. "Het bewijst dat we gelijk hadden met ons thema, namelijk dat we nog altijd de stereotype ideeën over vrouwen en mannen moeten bevechten."

Volgens de zure muts worden vrouwen afgebeeld als lustobjecten, terwijl mannen juist alleen maar uit zijn op seks. "Is dat grappig? Wij zijn voor vrije meningsuiting. Maar dat dit nog kan, is toch symbolisch voor onze maatschappij."

Gamma heeft de hand inmiddels in eigen boezem gestoken. Vanochtend heeft de gereedschapboer het spotje offline gehaald. Gelukkig staat hij nog wel op YouTube.

'Tieten, boehoe! '