Apple verkoopt verbeterde iPad Mini alleen online

De verbeterde iPad Mini is sinds dinsdag verkrijgbaar via de online shop van Apple. Apple heeft de kleine tablet zonder precieze aankondiging in de digitale schappen gelegd. De Amerikaanse fabrikant stelt wel dat de levering vijf tot tien werkdagen kan duren.

De tablet kost tussen de 389 en 779 euro, afhankelijk van de opslagruimte en de mogelijkheden om online te gaan via 3G en 4G. Hiermee blijven de nieuwe iPads duurder dan bijvoorbeeld de Nexus 7 van Google, maar gelijk in prijs aan de Galaxy Tab 3 10.1 van Samsung.

Vorige maand liet Apple weten zijn nieuwe minitablet in november aan te bieden. Geruchten uit Azië suggereerden dat Apple moeite heeft genoeg kleine iPads te produceren. Op dit moment is de tablet alleen verkrijgbaar via Apples eigen online winkel.

De vernieuwde iPad Mini heeft een krachtigere processor dan zijn voorganger. Daarnaast heeft het tablet een retinabeeldscherm waardoor beelden gedetailleerder kunnen worden weergegeven. Deze schermen worden al gebruikt voor de grotere iPads en de iPhone 5-serie.