Van Aanholt blijft hopen op WK

Patrick van Aanholt is opnieuw bezig aan een sterk seizoen bij Vitesse. De huurling van Chelsea houdt hoopt op een plek in de WK-selectie van Oranje.

Nu het Nederlands elftal zich heeft geplaatst voor het WK in Brazilië, is het voor Louis van Gaal zaak om zijn selectie rond te maken. Met name in de defensie heeft de keuzeheer nog niet alle plaatsen in zicht. Daley Blind lijkt de vaste linksback, maar ook Miquel Nelom, Jetro Willems, Erik Pieters en Bruno Martins Indi speelden op deze plek.

Van Aanholt heeft nog niet op een uitnodiging van Van Gaal kunnen rekenen. Maar het spel van Van Aanholt is evenals afgelopen seizoen uitstekend. Ook afgelopen zaterdag, toen hij met Vitesse van Ajax won. "Als je in Amsterdam van Ajax kan winnen...", zegt de linksback tegen Brabants Dagbald over dat duel.

Een plek bij Oranje op het WK, dat is dan ook iets waar Van Aanholt op hoopt. "Daley doet het goed en dat gun ik hem. Maar er mogen twee linksbacks mee naar Brazilië hè...", besluit de verdediger hoopvol.