Jordania verkoopt aandelen Vitesse

Merab Jordania heeft zijn aandelen Vitesse van de hand gedaan. Alexander Chigirinskiy is vanaf vandaag grootaandeelhouder van de eredivisieclub. Chigirinskiy is een belangrijke financiële partner van Merab Jordania sinds de overname van Vitesse in augustus 2010. 

"Toen ik de aandelen van Vitesse verkreeg, heb ik reeds aangegeven dat Alexander Chigirinskiy mij ondersteunde in mijn plannen met de club. Nu Vitesse de noodzakelijke stappen heeft gezet voor een nog succesvollere toekomst, voel ik dat dit het juiste moment is om de club aan hem over te dragen. Ik blijf altijd beschikbaar om Vitesse en Alexander in de toekomst te adviseren", aldus Jordania

Chigirinskiy bedankt Jordania voor de inspanningen van de afgelopen drie jaar. "Hij heeft de noodzakelijke investeringen gedaan. Deze hebben geleid tot de zowel sportieve als organisatorische uitstekende positie van Vitesse op dit moment. Merab draagt een talentvolle selectie, een kwalitatieve hoogwaardige technische staf, een topsportaccommodatie en een sterk senior management over", zegt Chigirinskiy over Jordania.

Algemeen directeur van Vitesse Joost de Wit kijkt uit naar de samenwerking met Chigirinskiy. "Zijn ambities komen overeen met die van onze supporters, sponsors, medewerkers en alle betrokkenen bij Vitesse. De directie concentreert zich op de lange termijn doelstellingen van de club. Dit betekent dat we ons blijven richten op het bereiken van de top van Nederland en internationale uitstraling nastreven." 

Fans van de club hoeven niet direct bezorgd te zijn dat er heel veel verandert. Het prioriteitsaandeel, waaraan bijzondere zeggenschapsrechten zijn verbonden om de continuïteit en onafhankelijkheid van Vitesse te waarborgen, blijft in handen van de Stichting Betaald Voetbal Vitesse-Arnhem.