FOK!filmtip van de dag: The Way Back (2010)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

 The Way Back

Voor de FOK!filmtip van de dag hoefden we vandaag niet zo lang na te denken. Als je namelijk moet kiezen tussen de flauwe meuk met Adam Sandler (zowel op RTL5 als RTL8) en een sterk oorlogsdrama is die keuze niet zo moeilijk. Op RTL7 is vanavond om 20.30 uur de film The Way Back van de legendarische cineast Peter Weir te zien. In 1941 ontsnapt een groep krijgsgevangenen uit een Siberisch Goelag. De gevangenen wacht een zware en gevaarlijke tocht van meer dan 6000 kilometer, vanuit het koude Siberië via de Gobi woestijn naar de Himalaya en India.

 The Way Back 1

Met The Way Back leverde regisseur Peter Weir, die eerder naam wist te maken met klassiekers als Dead Poets Society en The Truman Show, een indrukwekkende film af, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. The Way Back is gebaseerd op het gelijknamige boek van Slavomir Rawicz uit 1956, die zelf de bare ontsnappingstocht aan den lijve ondervond.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!