GTA V verkoopt beter dan Pokémon-games

Pokémon X en Pokémon Y zijn minder vaak verkocht dan Grand Theft Auto V voor de PlayStation 3. De twee rollenspellen voor de Nintendo 3DS staan deze week tweede en derde in de verkooptoptien. Dat blijkt vrijdag uit gegevens van marktonderzoeksbureau GfK. Om hoeveel exemplaren het gaat, wordt nooit bekendgemaakt.

Het is niet bekend of de twee spellen samen wel meer verkocht hebben dan Grand Theft Auto V. Grand Theft Auto V staat inmiddels vijf weken in de top tien, waarvan het vier weken aan kop heeft gestaan. Door de release van de twee Pokémon-games zijn de Xbox 360-versie van GTA V en het voetbalspel FIFA 14 twee plaatsen gezakt.

Wereldwijd zijn de nieuwe Pokémon-spellen een grote hit. In Japan waren de twee spellen gezamenlijk goed voor ruim 1,8 miljoen verkochte exemplaren. In de rest van de wereld gingen in het openingsweekend 2,2 miljoen stuks over de toonbank. Hoe vaak de spellen in Nederland verkocht zijn, is niet bekend.

Grote afwezige in de top tien is het avonturenspel Skylanders: Swap Force. Het derde deel in de Skylanders-reeks is sinds vrijdag verkrijgbaar, maar is in de voorverkoop niet genoeg besteld om een plaats in de top tien te kunnen veroveren.

De volledige top tien van week 42 ziet er als volgt uit;

01. Grand Theft Auto V (PlayStation 3)
02. Pokémon Y (Nintendo 3DS)
03. Pokémon X (Nintendo 3DS)
04. FIFA 14 (PlayStation 3)
05. Grand Theft Auto V (Xbox 360)
06. FIFA 14 (Xbox 360)
07. Just Dance 2014 (Nintendo Wii)
08. Beyond: Two Souls (PlayStation 3)
09. FIFA 14 (Nintendo Wii)
10. Skylanders: Giants (Nintendo Wii)


GTA 5 verkoopt beter dan Pokémon-games