Curator gelooft bod op pier nog niet

De curator van de Scheveningse pier Marc Udink gelooft pas in een serieus bod, als dat op papier staat. Dat zei hij in reactie op berichten dat een Nederlandse ondernemer uit Italië bereid is de pier te kopen.

Voormalig PVV-Kamerlid en huidig raadslid in Den Haag Richard de Mos berichtte dat hij samen met ondernemer Frans Bakker een investeerder heeft gevonden. Die zou bereid zijn om de benodigde miljoenen aan garantiestelling af te geven voor de overname. Ook zou hij snel willen investeren in de pier, zodat deze weer open kan. Het betonnen gevaarte is momenteel gesloten, omdat het niet aan de brandveiligheidseisen zou voldoen.

Naast de interesse vanuit Italië is ook bouwondernemer Cooper-Feldman bezig met een investeringsplan voor de pier. Het bedrijf wil onder meer huizen op de pier bouwen en zoekt daarvoor investeerders. Cooper-Feldman stelt dat het tot nu toe 4,3 miljoen euro aan investeringen heeft opgehaald en dat meer geïnteresseerden zich hebben gemeld. De Mos en Cooper-Feldman hebben dinsdag met elkaar gesproken over een eventuele samenvoeging van de plannen.

Udink beaamt dat er serieuze overnamepartijen zijn, maar dat er nog geen enkel bod binnen is. "Voor mij geldt: eerst zien, dan geloven", zegt de curator. "Want de vraag is ook waarom deze partij zich niet heeft gemeld bij de veiling, en nu wel?" Een eerdere openbare veiling ging niet door wegens gebrek aan concrete gegadigden.

De curator zei vorige week dat een verkoop van de pier mogelijk nog wel twee jaar zal duren. Een nieuwe eigenaar moet bij aanvang 1,3 miljoen investeren in de pier, en daarna bereid zijn jaarlijks vijftigduizend euro op te hoesten voor onderhoud.